Bizony, ez egy lényeges kérdés. Annyit hallani ezt a kifejezést és sokszor nem is tudjuk, hogy mit takar. Mitől igazán bio az általunk forgalmazott búzafűlépor? Kezdjük rögtön a bio minősítésű magnál...
De előtte pár szóban arról, mi is az a bio minősítés. A tanúsítványt a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. állítja ki azon termelők részére, akik bizonyítottan vegyszermentesen és ellenőrzött körülmények között állítják elő termékeiket. Ez a minősítés nem egy egyszeri kontroll eredménye. A termelőket folyamatosan ellenőrzi az Élelmiszerlánc Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága. A búzafűlépor gyártóját, Simon Péter biogazdát is folyamatosan ellenőrzik a szakemberek.
Az általunk forgalmazott, Péter által gyártott búzafűlépor hazánkban egyedülálló módon a magtól a termésig teljes egészében bio. Professzionális módszerek és gondos hozzáállás jellemzi ezeket a gazdaságokat, továbbá vegyszer- és egészségre ártalmas, szennyeződésektől mentes táptalajban, harmonikus környezetben termesztik az egészséges, bio növényeket. Az így kezelt növények mentesek a légkörből, talajból, talajvízből származó esetleges káros anyagoktól. A gyártást és a hatóanyag tartalmat pedig szakértők ellenőrzik laborvizsgálatokkal, akik tanúsítványok formájában igazolják a kifogástalan minőséget.
A bio legfőbb lényege azonban nem kézzelfogható. Az őstermelőktől közvetlenül megvásárolt áruval nemcsak egy termék érkezik hozzánk, hanem észrevétlenül is szoros, személyes kapcsolatba kerülünk a termelővel. E mellett a termék nem fut át több csatornán, nem rakódnak rá felesleges költségek, nem tárolják beláthatatlan ideig, hanem egyből a vásárló kezébe jut. Sőt, a termelőtől személyesen is lehet kérdezni, így a nagy áruházak polcairól sokszor vakon leemelt árukkal szemben a bio módon előállított búzafűléport és jótékony hatásait mindenki részletesen megismerheti.