wheatgrass05.jpg 

Előző alkalommal azt néztük meg, hogy milyen jótékony hatással van a búzafű az anyagcserére, a vérnyomásra, az emésztőrendszeri problémákra, milyen hatásos a méregtelenítésnél és a túlsúly ellen, illetve, hogy a vérrel együtt szállítja a tápanyagokat a szervezetben a sejtekbe. Most annak járunk utána, hogyan alkalmazható bélsérülésre, bőrön használva és milyen altató hatása van.  

A búzafűlé beöntésként használva, visszafordítja az alsóbb belek sérüléseit. A beöntést egy kis mennyiségű lével kell végezni, amit a végbélben kell tartani kb. 20 percig. Betegség esetén a búzafű beöntés stimulálja a végbél gyors tisztulását és helyre hozza a felhalmozódott károkat.

Külsőleg, a bőrön is lehet használni és azonnal elmulasztja a viszketést. Megnyugtatja a leégett bőrt és fertőtlenítő hatással bír. A fejbőrbe masszírozva samponozás előtt segíti a roncsolódott hajat és enyhíti a viszkető, pikkelyes fejbőr tüneteit.

A vágásokat, égéseket, karcolásokat, kiütéseket, növény- és rovarcsípéseket, keléseket, nyílt fekélyeket is csillapítja és gyógyítja. Dunsztkötésként célszerű használni és cserélni kell minden 2-4 órában.

Az elalvásban is nagy segítség lehet a búzafűlé. Élő búzafüvet kell a fej közelében elhelyezni, ami emelni fogja a levegő oxigén tartalmát és egészséges negatív ionokat fog generálni a nyugodt alvást elősegítve.

Címkék: egészség búzafűlé

A bejegyzés trackback címe:

https://buzafulepor.blog.hu/api/trackback/id/tr755411449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása