Sok a savad? Lúgosíts!

 2013.08.12. 11:00

acid_20base_20balance.jpg

Ha már túl vagy a méregtelenítésen a búzafűlépor segítségével, indulhat a szervezet sav-lúg egyensúlyának helyreállítása. A következőkben kiderül, hogy ez miért fontos!

A szervezet sav-lúg egyensúlyának helyreállítása elengedhetetlen, ez nem vitás. A túlzott savasodás oka lehet például az, hogy táplálkozásunk megváltozott. Amíg régebben vitamindús, természetes étrend határozta meg a napjainkat nagyjából 80/20 arányú lúgos-savas egyensúllyal addig manapság ez pont megfordult. Ennek egyik következménye a vitamin és ásványi anyag hiány.

A búzafűlé bázikus ásványi anyag tartalma erről is gondoskodik. Ezek az elemek képesek ugyanis megkötni, semlegesíteni a szervezetünkben felgyülemlő szerves savakat. Testsúlyproblémák esetén pár héten belül jelentkeznek a pozitív változások, hisz savfelesleg hiányában a szervezet már nem lesz rákényszerítve a zsírszövet gyarapítására. Tehát a búzafűlé kiváló lúgosító is.

A búzafű magas kalcium, magnézium, kálium tartalma miatt az ásványi anyagokat; A, C, E, F, K, B vitamin tartalma miatt vitamin szükségletünket pótolja. Kiemelném közülük is a káliumot, ami részt vesz a fehérjékből és zsírokból való energia felszabadításában, a szervezet folyadékháztartásának szabályozásában, a sav-bázis egyensúly megtartásával, miközben megakadályozza a kalcium gyors kiürülését.

A 21 éves egyetemista, Lilla savasodási problémáit is búzafűléporral enyhítette: „Vizsgaidőszakban a sok vizsga stressz okozta feszültség hatására kezdett kialakulni egy túlsavasodott állapot, mely gyomorsav túltermeléssel, émelygéssel, rosszulléttel, nyelőcső égéssel folytatódott. Minden reggelemet egy adag búzafűlével kezdtem, három nap után a tünetek csökkentek, egy hónap után teljesen megszűntek."

És te próbáltad már?

Kattints ide, hogy többet megtudj a búzafűlépor jótékony hatásairól, vagy akár meg is rendelheted itt.

Címkék: lúgosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://buzafulepor.blog.hu/api/trackback/id/tr275457318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tünde Makai 2013.08.21. 22:32:32

Jó cikk.
Ezt ajánlom előtte:
www.naturalhelp.hu
Jó cucc ez az új colonix!
süti beállítások módosítása