Viszlát glutén!

 2013.07.26. 11:06

jump1.jpg

Aki találkozott már a Búzafűlépor összetételének vizsgálati eredményével, felvetődhetett benne a kérdés, hogy miért írtuk a buzafulepor.hu oldalon azt, hogy bizonyítottan gluténmentes, mikor a vizsgálati jegyzőkönyvben a tételek között a glutén is megtalálható...

A választ az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) rendeleteiből és honlapjáról tudhatjuk meg (41/2009/EK rendelet), ami a következőt mondja ki: „Az új rendelet egyúttal lehetővé teszi azt is, hogy normál közfogyasztású élelmiszereken is feltüntethető legyen a „gluténmentes" megjelölés, feltéve, hogy az adott élelmiszer gluténtartalma nem haladja meg a 20 mg/kg-ot a végső fogyasztó számára értékesített élelmiszerre vonatkoztatva"

A gluténmentes élelmiszerek tulajdonsága, hogy olyan kis mennyiségben - vagy egyáltalán nem - tartalmaznak glutént, amit a liszt érzékenyek szervezete még képes tolerálni. Így ezeket az élelmiszereket bátran fogyaszthatják ők is a tünetek megjelenése vagy erősödése nélkül.

Ez a Búzafűlépor esetében is tökéletesen igaz, mivel a vizsgálati jegyzőkönyvben 10mg/kg-nál kisebb mért érték szerepel, ami azt jelenti, hogy vagy semennyit sem tartalmaz, mert alacsonyabb a mérhető értéknél, vagy mindenképp 10mg/kg mennyiségnél kevesebb glutén van benne.

A gluténmentes Búzafűléport itt lehet megrendelni: http://www.buzafulepor.hu/index.php?oldal=rendeles

Címkék: glutén

A bejegyzés trackback címe:

https://buzafulepor.blog.hu/api/trackback/id/tr655427293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása