Vajon létezik még olyan a nagyüzemi tömegtermelés korában, hogy családi gazdaság? Szerintünk igen. És ha élhetünk egy személyes véleménnyel, tapasztalataink szerint növekszik a számuk. A tönkölybúzából búzafűléport előállító Simon Péter őstermelő barátommal szentül hisszük, hogy egy családi gazdaságban e legapróbb részletek sem vesznek el, és jóval különb minőséget tudunk előállítani, mint a nagy gyárak .A két családi vállalkozás missziója, hogy a búzafűléport minél több emberhez eljuttathassuk, és minél többen megismerjék az egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Kezdésnek hadd mutassam be társamat, Simon Péter bio minősítésű gazdát. Péter egy gyökeres fordulattal még 2006-ban váltotta le önpusztító életmódját. Búzafüvet eleinte csak családjának termesztett, de akkora érdeklődés övezte, és annyi pozitív visszajelzés érkezett a növény emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásáról, hogy mire észbe kapott már szinte csak ezzel foglalkozott. Megjegyzem, nagyon odaadóan és következetesen bánik a növényekkel. Időközben bio minősítéssel rendelkező őstermelővé vált, a kis fóliasátrakat lecserélte többhajós, korszerűen felszerelt üvegházakra és a néhány tálcányi adag is heti több száz kilogrammos mennyiségre duzzadt. Itt léptem be a képbe én, Hajdu Zsombor, aki az értékesítésért és a búzafűlépor népszerűsítéséért felelek.
Bármilyen hihetetlenül is hangzik, Péter kiemelt figyelemmel követi a növények igényeit, gondosan törődik azokkal, és jól-létüket meghatározó módszerekkel és gondozói hozzáállással, kizárólag vegyszer-és egészségre ártalmas szennyeződésektől mentes táptalajban, harmonikus környezetben ápolja bio növényeit.
Ennek a feltétlen szeretetnek, ennek a gondoskodásnak az eredménye a tönkölybúzából végül elkészülő búzafűlépor, amelyből a javasolt napi 2 gramm elfogyasztása felér körülbelül másfél kiló bio módon termesztett gyümölcs vagy zöldség elfogyasztásával.
Péter és jómagam is bízom abban, hogy egyre többen felismerik saját érdekükben a búzafűlépor áldásos hatásait!